MIKAEL FRÖDIN
MIN UTRUSTNING
FRÖDIN DESIGNS
FITS
Filmer
Flugdesign
Foamspolar
SALAR
FAVORITDESTINATIONER
FÖREDRAG/KURS/UPPVISNING
KONTAKT
ERBJUDANDEN

Giants of the Em

Klicka för större bild

Detta är egentligen inte något av mina egna projekt. Mountain Media i samarbete med Ems herrgård och Guideline skulle spela in en film vid Emån - detta enastående havsöringsvatten. Mitt samarbete med Guideline och det faktum att jag haft ”bra flyt” när jag fiskade den klassiska ån, gjorde att jag vid mitt årliga höstbesök blev förföljd av två kameror. Erfarenheten att göra fiskefilm och fiske TV säger ju att stor fisk på beställning är nära nog omöjligt! Här stämde dock allt och efter ett par kvällar hade jag lyckats få några fina öringar varav den största av dem var den största öring jag någonsin landat – fantastiskt! Jag tycker filmen är trevlig och ger en bra bild av Sveriges internationellt mest kända fiskevatten. Ett av världens verkligt unika fiskevatten.

Make ém swim

Klicka för större bild

Mikael Frödin visar hur FITS tubsystem ska användas för att utnyttja dess fulla potential. Lär dig hur man ska binda flugor som simmar bättre än du trodde var möjligt. Filmen täcker allt från den enklaste fluga till de mer komplexa tubflugorna. Du kommer att vara delaktig i både tanke och handling och få en bättre förståelse för hur man använder detta geniala system och de allra senaste flugbindningsmaterial inklusive fluorescerande tuber, FITS Turbo och tungstenskoner.

Modern Salmon Flies - Tying on hooks

Klicka för större bild

Följ med mig genom denna 2,5 timmar långa film. Under de senaste 25 åren har jag arbetat med laxflugor och laxfiske som proffs. Timmarna vid städet har blivit många, flugorna likaså. Mer än 100.000 laxflugor har format min bindstil och mina tankar bakom hur flugorna bör bindas för att inte bara bli så hållbara och snygga som möjligt utan även hur de bör byggas upp för att fiska på rätt sätt och ge mer fisk. I den här filmen får du följa mitt arbete med bindtråden i fem mönster. Förklaringarna och teorierna är många, tipsen och trixen likaså. Här får du lära dig allt från enkla grepp till mer komplicerade vinguppbyggnader. Allt från hanterandet av ultra-moderna syntetmaterial till hur du hanterar klassiska hägerhackel och mallardvingar på rätt sätt. Denna första film avhandlar lax och havsöringsflugor bundna på krok. Du får bindtekniken för fem farliga mönster, tekniker som sedan gör det möjligt för dig att binda dina egna favoriter så att även de blir mer hållbara och fiskar bättre. Jag önskar dig stort tålamod och mycket nöje.

Modern Salmon Flies - Tying tube flies

Klicka för större bild

Följ med mig in i tubflugornas förtrollade värld. Efter många år av experimenterande har jag kommit fram till hur jag med rätt uppbyggnad får mina tuber att balansera och simma på bästa sätt. En rätt bunden tub ska se ut som om den själv skulle bita av tafsen och simma därifrån. I den här andra delen står den moderna tuben i centrum. Du får följa med hur jag binder mina favorittuber, bindvarv för bindvarv. Se flugorna växa fram och låta mig ge dig tankarna bakom färgkombinationer och bindmönster. Jag försöker ge dig en heltäckande beskrivning i hur jag anser att materialen bäst används. Hur flugkonstruktionen bör byggas upp för att ge bäst resultat. Hur du med relativt enkla knep
kan ge dina flugor extra liv och extra styrka.
Hur du helt enkelt binder snyggare
tuber som ger dig mer fisk och
större glädje.