MIKAEL FRÖDIN
MIN UTRUSTNING
FRÖDIN DESIGNS
FITS
Filmer
Flugdesign
Foamspolar
SALAR
FAVORITDESTINATIONER
FÖREDRAG/KURS/UPPVISNING
KONTAKT
ERBJUDANDEN

Jag har under alla år varit intresserad av historien i fisket och flugbindningen, traditionen, men alltid försökt gå min egen väg. Funktionalitet måste alltid gå före traditioner och gamla seder. Det är det som är utveckling, det som är så spännande även i vår fantastiska fiskevärld. Antingen det nu gäller flugor eller övrig fiskeutrustning så utvecklas våra redskap och tekniker i ett rasande tempo. Fisken förblir den samma men vår skicklighet att överlista den allt bättre. Med full respekt för våra gamla hjältar så är det ändå så att vi idag skulle fiska skjortan av dem!

Våra flugor är mer funktionella, simmar och rör sig på ett sätt som dåtidens gamla klassiker aldrig klarade. Med dagens linor spön och rullar är vi rustade för varje situation. Våra krokar och tafsar är överlägsna. Vi väljer var och hur vi vill fiska och redskapen är nästan aldrig den begränsande faktorn – häftigt tycker jag! Det är upp till vår erfarenhet och skicklighet att överlista fisken och kanske behöver vi allt vassare redskap och prylar eftersom våra kära fiskbestånd blir allt mer hotade och stigningarna allt mindre.

Att jag fiskar så mycket, alltid söker nya lösningar och kanske är modig nog att låta fantasin ge experimenterandet stort utrymme har också gjort att det har fötts en del unika produkter, prylar som har ursprunget i mitt eget fiske. Under mer än 10 år har jag samarbetat med Guideline. Det är ett nära, bra och framgångsrikt samarbete. Här jobbar några av mina närmaste vänner och jag har obegränsad respekt för den kunskap som finns i företaget. Jag är helt enkelt stolt över att vara del av det gänget.

Guideline är vägen till att en del av mina idéer sätts i produktion och når fler än den innersta galnaste kretsen av fiskebröder. Det är häftigt att kunna bidra till att föra utvecklingen vidare, kunna ge flera samma aha upplevelser som en del av prylarna gett mig. Kanske göra flugbindningen enklare och ge flugor som faktiskt simmar bättre. Flugor som ger fler hugg eller andra prylar som förenklar och förbättrar vår häftiga hobby. Det är det här vi kallar ”Frödin Designs” idéer och prylar med tusentals fiskedagar bakom.