MIKAEL FRÖDIN
MIN UTRUSTNING
FRÖDIN DESIGNS
FAVORITDESTINATIONER
FÖREDRAG/KURS/UPPVISNING
KONTAKT
ERBJUDANDEN
Hemväg....
2013-04-29  11:17

Uppe i mörkret för några timmars fiske möttes vi av moln och vind. Det fina vädret var som bortblåst och morgonfisket i en någorlunda skyddad kanal gav inget alls. Den förväntade gungiga återresan blev förvånansvärt lugn. Fleet One är en mycket stabilare båt än den gamla Halcon som säkert rullade in många i sjösjukans mörker. Totalt kunde vi sammanställa en vecka med färre krokade fiskar än vi hoppats på. 29 tarponer till båten och ytterligare ett 60 tal krokade blev resultatet. Utöver detta några Jacks, många snappers, bonefisk och sen som sagt pricken över i en Permit och min första Grand slam! Trots relativ trögt fiske var alla fulla av intryck, av fighter och adrenalinstinna ögonblick. Dessutom av minnen från otaliga måltider av en klass som de bästa krogarna kämpar för att uppnå. En fantastisk vecka som alltid i ”Drottningens trädgård”.

Sista dagens fiske
2013-04-29  11:12

Sista hela fiskedagen fiskade vi oss tillbaka till mitten av arkipelagen. Vi mötte fler stora stim tarponer, det största på kanske 200 fiskar – häftigt. Många krokade, hoppade och ett par landade. En aktiv dag med mycket action, men en kväll utan att fisken kom in. Spekulationerna över fullmånens kraft och påverkan pågick långt in på natten.Femte dagen!
2013-04-29  11:06

Idag var det Gunnars dag – dags att han fick ta igen förlorad fisketid! Tyvärr låg vinden på ännu hårdare och fisket var knepigt. Några bra chanser på de vita flatsen resulterade i några krokade fiskar som slog sig loss. Inte förens under eftermiddagen lyckades vi få et par fina tarponer till båten. Gurra landade välförtjänt en 50lbs+ fisk. Själv var jag kvar i ”Grand slam ruset” bra eller dåligt fiske spelade liksom ingen roll…..D-day! ...eller G-Day!
2013-04-29  11:00

D-day! Den här dagen skulle visa sig speciell! Vi började med tarponfiske på morgonen och kom sedan till en stor grund fin flat där jag sett tailande Permit tidigare. Det var min tur framme på däck. Permit står inte högst i kurs hos Gurra – fiska efter fisk som inte hugger!?? Två¨stora permit kom inglidande från höger svåra att se blåsigt och svåra att kasta på med lite flyt fick jag dit flugan bra en gång – strippade sakta utan intresse. Jonger, guiden skrek hysteriskt och jag fick dit flugan igen. Jag tror nog jag kastat på 50 talet permit som inte huggit så när den fantastiska fisken tog flugan i en stor sandvirvel var det helt magiskt. Strike strike strike… Jonger skrek hysteriskt och jag satte kroken. Trodde jag…kanske satt den på 20 sekunder innan den spottade krabban! Skit!!!! Helt ofattbart den tog flugan och jag fick inte fast den! Så mycket skit som jag fick då har jag nog aldrig fått….svavelosande ramsor som fick solen att rodna! Vi stakade vidare…Permit permit permit many….ett helt stim gled in framför oss…10 ms över höger axel 12 fot tafs och en tung fluga svårt …för att inte säga omöjligt…många dåliga kast och fisken försvann …fler svordomar! Tur att man har hyggligt psyke! You se them…? Längre fram på den grunda flatsen kom några till ..mer hysteriska skrik och instruktioner i tusental… den här gången var jag coolare väntade in rätt vinkel sträcket kastet och fick ditt den lilla krabban. En av de två fiskarna bockade över flugan och tog den! Den här gången satta jag kroken hårdare och iväg for det i 180 blås! Vi märket snart att det var en mindre fisk och efter ett tag kunde jag landa min första Permit. En fantastiskt skönt formad fisk i kanske 10-12 lbs klassen – en magisk känsla! Nu blev det fart på det hela "Grand slam" inom räckhåll!. Vi for Till Bretong och det tog inte mer än en halvtimme innan jag kunde kroka och landa en bonefish. 2 av 3 innan lunch –detta borde gå!? Vi for ut igen vid 15 tiden. Gurra gav mig enligt överenskommelse mig nu all fisketid. Vi jagade tarponer och jag kasted på flera krokade och missade en innan vi återigen var tillbaka vid Breton. Fisken rullade in i den breda kanalen och jag satte kroken i en fet 70-80 lbs fisk som efter galna serier av hopp lossnade. En halvtimme senare fick jag ut flugan framför några fiskar och det small igen! Den här gången höll jag stenhårt satte kroken allt vad fluglinan pallade och sen bar det av! Efter en hård knapp timme lång fight så var det klart. En dryg 1,5 m lång tarpon i 60-70lbs klassen vilade i mina armar och "Grand Slamen" var ett faktum! En otrolig känsla!!! Lycka och befrielse!Tredje dagen
2013-04-29  10:52

Mån
Lite väl mycket vind på morgonen gjorde flatsfisket tidiga morgonar svårt. Den låga solen kräver blankt hav och rullande fiskar. Tisdagen fiskade vi allt från Bocca Grande till Bretongs vita sandflats. Färre fiskar än vanligt men på Bretong jagade vi och krokade några fina fiskar. Bretong är i mitt hjärta. Det måste vara en av de vackraste platserna på jorden – helt magiskt! Vid kvällens mojito räknades det in hyggligt med fik. Alla hade tarponkontakter en del stora fiskar. Några Jacks, hyggliga snappers och ett par Bonefish landades.
Andra dagen!
2013-04-29  10:45

Under söndagen förflyttade vi oss bort till Jardines Dela Reinas västra ända. Denna nationalpark är ju ett gytter av små sagoöar. Här i väster finns Bocca Grande – där snittvikten på tarponerna är högre än någon annan stans på Cubas sydkust. Dagen gav några landade fiskar jag fick en schysst 30lbs fisk och Gunnar en bra fight med en som var dubblet så stor. Tyvärr var det få stora fiskar på flatsen – lite märkligt då alla förhållanden var helt optimala! Kvällens fiske på Bocca Grande revet gav inte ett enda hugg – märkligt som sagt!Första dagen!
2013-04-29  10:30

Tidig morgon! Upp för avfärd 04.00 –trött! Bussfärden gick som en dans jag sov säkert minst4 av de 5,5 timmarna. Härligt att vara tillbaka i Juccaro och möta alla välkända guide ansikten. Avalon Fleet one var i perfekt skick väntandes på oss och iväg for vi för en vecka långt från alla kontakter med civilisationen. Eftermiddagens första fiske gav ett sten hårt hugg ett par meter höga språng av en 50lbs tarpon det var allt! Men sol och perfekta förhållanden lovade gott!Framme i Havanna!
2013-04-29  10:10

En skön dag i solen. Havanna är en såväl märklig som charmig och totalt fredlig stad. Vår vilodag inför den fortsatta resan innehöll marknadsbesök och promenad i gamla stan. Några souvenirer blev det som vanligt. Alla nya ansikten fick lite karaktär och gruppen kändes absolut homogen och bra. Eftermiddagen blev lata timmar vid polen och visst några obligatoriska Mojitos blandades till med hotellets lilla salsa band i bakgrunden...och några schyssta flies!
2013-04-17  20:18

..precis kämpat mig ur epoxy dimman....Cuba here I Come!!!!
2013-04-17  19:24

Det har varit en lång bister vinter men nu så äntligen är det dags! Imorgonbitti går flyget till Havanna och 10 dagar i solen! Jardines Dela Reina och Avalon Fleet one är det som gäller .... och Tarponer!!!

Det rä verkligen en fantastisk fisk, en dinosaurie i silverskrud!
Nu så bara några flugor till sen är det dags!

Rapporterar så gott det går!

Yiiihaaaa!!!Schysst i Munchen!
2013-04-14  21:49

Så var den första EWF mässan i München avklarad! Jag vet inte vad jag hade förväntat mig eller vad jag ska likna det vid, men det var en alldeles utmärkt mässa! En av de bästa jag varit på och otvivelaktigt den bästa I år! Mässan avhölls för 8e året och det var besökande från i stort sett hela Europa. Jag vet att jag själv pratade med såväl svenskar, Norrmän, Danskar, Schweizare, Österrikare, Italienare, Ungrare, Bulgarer som ryssar och självklart en mängd Tyskar! De främsta av Europas flugfiskekändisar var på plats och även en och annan amerikan. Det var trevligt att få träffa Garry Borger igen såväl som en mängd andra av branschens viktiga personer. SSS och Guidelineprodukterna fanns på plats men för mig var det mest fiskeprat med ASR, Kharlovka och Litza och Master Class i centrum. Justin Mc Carthy och jag höll några välbesökta film- och bildvisningar. Totalt sett en mycket trevlig upplevelse som säkerligen kommer att upprepas!dags för Munchen!
2013-04-12  14:24

Då var det dags för årets sista mässa fö min del - Munchen Europas största flugfiskemässa. Det blir flugbindning hos ASR och även ett foto & film föredrag från ryssland tillsammans med Kharlovka campmanager Justin McCarthy.
Ses vi där kanske?

River Dee Rapport – 8 april
2013-04-11  12:52

LAST WEEK

Salmon catches continued to build with widespread catches reported from Altries to Lower Invercauld. It was heartening to hear reports of a reasonable run of new fish towards the weekend coming into the river. As air and water temperatures climbed during the week salmon became more active and co-operative with anglers. FishDee beats have reported 92 salmon to 28 lbs and 5 sea trout for the week with some other beats not yet reporting catches, so perhaps we will have seen more than 100 salmon landed last week. I haven’t received any correspondence from anglers this week but have received some news from Ghillies.

The exciting news that broke on Friday that a 28lb salmon was landed at Lower Crathes was made even better when images of angler Roald Mayer with this big fish surfaced online at Facebook. Mr Mayer was fishing the Bridge Pool when he hooked the big fish on I understand, a Franc n snaelda fly tied by Sean Stanton. It’s a long fish and very fresh which has ensured the image of Mr Mayer with the salmon is quite dramatic. Interestingly I was chatting with Brian Sim, Ghillie at Crathes Castle this morning who informed me that an even bigger fish has been seen in the River. Perhaps we shall hear of another huge fish being caught by a fortunate angler this week. Brian Sim reported that he had a group of visiting anglers from Scandinavia at Crathes Castle beat who were part of a group fishing a number of beats. He was delighted that nine salmon to 17 lbs were landed by the party hosted by Mattias Helde and Jonas Runnberg. Brian advised that the water temperature had risen to 39 degrees Fahrenheit and fish were running. Most of the fish were taking Monkeys and Sunray shadows. He said prospects for the week ahead were looking quite good.

Keith Cromar at Park was delighted to have a good compliment of rods last week where 30 salmon were caught. He said he is sure that Park would have been the best beat for sport anywhere in Scotland last week. Again in line with comments made by Brian Sim, anglers saw sport as the water temperature climbed to 39 degrees Fahrenheit. Keith advised that regular visitor Nick Evans had been successful with 3 salmon weighing 13, 17 and 18 lbs-good spring salmon. His colleague Bob Hogg had salmon weighing 8 and 17lbs. As always the enigmatic salmon doesn’t read the rule books and Keith regaled me with the story of how Bill Gracie, a fine angler, had tempted salmon to a hitched sunray fished on the surface. He said they had seen salmon rising at the wake created by the lure when one eager salmon leapt 3 feet into the air and took the lure as it hit the water on the way back down! The beat had 9 fish on Friday with 7 taking the Sunray. On Saturday the fish would not come to the surface for a lure. Jim Coates, another talented angler caught his first for the season at Park with a nice fresh salmon that took an Elver fly that he had tied for the trip. There is a splendid image of the fish which was forwarded to me by his wife Nicola.
The River Dee Trust has launched a spring raffle where tickets are on sale in fishing huts, Orvis in Banchory, the Tor Na Coille Hotel and Potarch Hotel, with some very nice prizes to be won. Raffle tickets can also be purchased through the River Office, Mill of Dinnet, Aboyne, tel 013398 80411. The Dee District Salmon Fishery Board would like to advise that details about the bursary scheme to encourage young people to become ghillies are now on their website www.riverdee.org.uk Please write with any news of catches or anecdotes to ken@riverdee.org so I can share this news in the weekly report and FishDee blog. Copyright FishDee


Beat Catches Reported

SALMON & GRILSE: Altries and Lower Drum 3, Tilbouries 2, Upper Drum and Lower Durris 4, Park 30, Lower Crathes and W Durris 8, Knappach 1, Crathes 9, Invery 1, Tilquhillie 4, Little Blackhall and Inchmarlo 3, Middle Blackhall 1, Upper Blackhall 3, Woodend 4, Commonty 1, Sluie 3, Ballogie 4, Borrowston 2, Kincardine 2, Carlogie 2, Dess 1, Aboyne Water 2, Waterside and Ferrar 1, Monaltrie and Lower Invercauld 1, Total 92
SEA TROUT: Tilquhillie 2, Sluie 1, Aboyne Water 1, Monaltrie and Lower Invercauld 1, Total 5
TROUT: none reported


PROSPECTS

Well winter has forgotten that the calendar has moved on and Deeside awoke this morning to new snowfall overnight and air temperatures sitting at 32 degrees Fahrenheit. The weather forecast models I use are suggesting a continuation of coolish, quiet weather for the week ahead. We may see air temperatures reaching the low 40 degrees Fahrenheit with light variable winds and occasional sleet or rain mid week. One weather forecast is suggesting air temperatures may reach perhaps 55 degrees Fahrenheit next week! If this materialises then we shall have a decent movement of fish going from the lower beats to the middle and upper beats-we shall watch how things develop over the week ahead. River heights are ideal for anglers with the Sepa gauges sitting at 5 inches at Mar Lodge and 1 foot 5 inches at Park. The maritime influence shows tides building during the week so any salmon that wish to come forward should have reasonable water conditions for making their appearance.

As the river level is at a nice fishing height and warming up, anglers will be using floating lines with perhaps sinking poly leaders and tube flies or larger dressed doubles. As always heed the wise counsel of your beat Ghillie who will advise where the taking lies are on the beat given the water conditions you encounter there. River Dee Ghillies are very knowledgeable and experienced and you can rely on their counsel. As always remember you work as a team together, with the Ghillie often as not enduring very cold weather, doing his utmost best to encourage you to persevere and cover the water effectively. Fly choice will include Black and Yellow patterns such as Posh Tosh and Maggie’s Shrimp, Gold Bodied Willie Gunn, Ally’s Shrimp, Dee Monkey and Sunray Shadow. Flies can be purchased locally at Somers in Aberdeen, Orvis in Banchory, Kincardine O’Neil Post Office, George Strachan’s store in Aboyne and Countrywear in Ballater.

As always there is fishing availability on the FishDee website during April. The weather looks pretty reasonable for angling this week, especially when the sun makes an appearance. If dedicated salmon anglers can manage a visit to the river then please do so as fresh fish are running the river now in increasing numbers. A 3 day break at this time of year can yield some rewards with some of the local hotels doing some fantastic Fishermans rates for 3 days stays or more for groups of 3 or more anglers. There is great value to be found at local hotels and remember to ask what their fisherman’s rates are when you make your booking. All anglers are being asked to have their waders and any landing nets sprayed with a mild disinfectant prior to commencing fishing. It’s a quick procedure that will help the river and prevent ingress of unwanted pathogens and non native species entering the watercourse. Please write with any news of catches or anecdotes to ken@riverdee.org so I can share this news in the weekly report and FishDee blog. Wrap up well this week as its going to continue to feel cold. Tight Lines! Copyright FishDee

William Michael Fitzgerald
2013-04-11  12:35

William Michael Fitzgerald,

founder and owner of Frontiers International

1938 – 2013

It was sad news to learn that Mike Fitzgerald, a great friend of the wild Atlantic salmon, has passed away. He was an extraordinary man, kind and thoughtful yet more than capable of meeting the demands of his remarkable business career. He built up the prestigious travel company, Frontiers International, to the very highest standards. Under his guidance it became an acknowledged world leader in outdoor activities, especially in providing stellar opportunities for fishing, hunting and wilderness travel.

I met Michael and his father in the early 1970s when they were in search of the world´s best salmon rivers. In Iceland, not surprisingly, they selected the Queen of our rivers, the Laxá in Adaldalur or Big Laxá, my own favorite. For a great many years I was privileged to meet Mike on the river banks to discuss the mysteries of this watershed where every cast is both a challenge and a joy.

He was always soft spoken but his views and knowledge were always expressed positively. Gradually our relationship evolved until we became partners in the field of conservation and worked together to protect salmon habitats throughout the North Atlantic in Russia, Norway, Greenland and North America.

My fondest memory of Mike takes me back to a day in the 1980s when we decided to go up to the Laxa Valley and I became his guide for a day’s fishing for the majestic brown trout that thrive up there. It was a sunny and a most beautiful day. We talked about the challenge that the brown trout poses, the need to preserve waters and our culture of angling. His happiness and joy were infectious and I learnt to love his simple, honest and clear answers to almost every question. I am sure it made me a better person.

Mike Fitzgerald loved Iceland and brought thousands of angling visitors to the Laxá. Above all, more than anyone else, he developed the positive image and high esteem that Iceland enjoys amongst fine fishermen the world over. His great company is now run by his wonderful children who have inherited his flair for working with people in a way that follows his gentle and enriching approach to our special world of fly-fishing. Mike was extremely well liked by everyone and I can safely say that everyone in Iceland regarded him as a partner and a true friend. Our thoughts are with the Fitzgerald family.


Orri Vigfússon

Första dagen Elmia!
2013-04-05  20:56

Så var första dagen klar! 3500 besökare och bättre tryck än vanligt en fredag! Imorgon blir det kaos! dags att sova och ladda batterierna! Imorgon binder jag så tråden glöder!
ZZZZZ...SSS....ZZZZZ

River Dee Rapport – 1 april
2013-04-02  13:40

Recent Catches

Salmon fishing improved last week with the Spring tides encouraging new fish to come forward into the river. FishDee beats have reported 80 salmon to 25lbs and 3 sea trout to 4lbs. Lower Crathes continued to lead the way with 14, Park reported 9 and Altries and Upper Blackhall beats reporting 6 apiece. The biggest fish reported was 25 lbs from Middle Blackhall, more of this later. There were reports this morning of a good run of cuckoo wrasse into Aberdeen harbour which sadly were not co-operating with city anglers enjoying their annual Easter Fishathon; better luck next year.

I received some images from Robert Harper, Head Ghillie for Lower Crathes who commented in his e-mail ‘Ken, Mr Mark Bird and Mr Karl Simmons, caught five fish each for three days fishing last week.’ The beat has been fishing well for the last few weeks. Lawrence Ross sent me an e-mail with news from Tilquhillie advising ‘Young local lad Lewis Buchan (not long turned 17) caught his first salmon on Friday - 10lb fish on Tilquhillie. Lewis has had sea trout but this was his first salmon. As you know, Friday was a bitterly cold day but Lewis stuck at it and got the fish in the middle of his ’last three casts for the day’. Goes to show that perseverance pays.’ Congratulations Lewis on your success and I hope this is the first of many.

I visited Middle Blackhall last Thursday and enjoyed a good chat with beat Ghillie Davie Gibbon who is always entertaining company. Davie has put himself through a level 2 coaching course and proudly announced his is the oldest level 2 angling coach in Scotland. He was looking after the Timothy Bone party who were staying at Glenbogle Lodge. David phoned me this morning to pass on the news about a big fish seen entering the Rockheads Pool on the beat. Mrs Bone was fishing the pool. She retired for lunch however David encouraged Timothy to go back to the pool to see if he could tempt the big fish. Timothy did manage to hook the big salmon that had been observed and had a real battle with the fish before managing to land it with the help of David Gibbon. Timothy has just this moment written to me as I draft this report advising ‘Sorry I missed you on Thursday, I came back from lunch, before the rest of the party, had a quick chat with David, to discuss where everyone would be fishing. I asked him to quickly check my fly was ok (a black bodied Willie Gunn), as I had a pull up at Cairnton in the morning, that had amounted to nothing more than a sharp tug. My mother had seen a large fish come into the pool before lunch. I began fishing Rockheads, and at about 3.15pm the line went very solid and started moving about enough for me to realise a fish was on the end. A while later following some support from Matthias on the Cairnton side, David the Ghillie and my mother turned up in time to help land a splendid Dee Springer of 25lbs, 40.5 inches long. After recovering the fish swam away strongly, before any photos could be taken.’ This is the biggest reported salmon caught this season.

The River Dee Trust has launched a spring raffle where tickets are on sale in fishing huts, Orvis in Banchory, the Tor Na Coille Hotel and Potarch Hotel, with some very nice prizes to be won. Raffle tickets can also be purchased through the River Office, Mill of Dinnet, Aboyne, tel 013398 80411.

The Dee District Salmon Fishery Board would like to advise that details about the bursary scheme to encourage young people to become ghillies are now on their website www.riverdee.org.uk Please write with any news of catches or anecdotes to ken@riverdee.org so I can share this news in the weekly report and FishDee blog. Copyright FishDee


Beat catches reported

SALMON & GRILSE: Ardoe and Murtle 1, Altries and Lower Drum 6, Middle Drum 1, Tilbouries 3, Upper Drum and Lower Durris 5, Park 9, Lower Crathes and W Durris 14, Knappach 1, Crathes 5, Invery 4, Tilquhillie 1, Lower Blackhall and Kinneskie 1, Little Blackhall and Inchmarlo 3, Middle Blackhall 2, Upper Blackhall 6, Cairnton 1, Commonty 4, Sluie 1, Ballogie 2, Kincardine 2, Carlogie 1, Dess 4, Craigendinnie 1, Waterside and Ferrar 2.
Total: 80 Largest: Middle Blackhall 25lbs
SEA TROUT: Ardoe and Murtle 2, Kincardine 1.
Total: 3 Largest: Ardoe and Murtle 4lbs


Prospects

The spring tides have brought new fish into the river and are now dropping back from 4.0 metres to 3.5 metres midweek before rising at the weekend to 3.9 metres. River levels are low for the time of year due to the long spell of relatively dry and cold weather conditions. The Sepa gauges are showing 3 inches at Mar Lodge and 1ft 1 inch at Park. Weather forecasters are advising the high pressure system over northern Scotland will continue to hold firm and prevent warm, moist Atlantic weather systems crossing the country. Air temperature maxima will perhaps reach 6 degrees Celsius this week with continuing night time frosts. Winds will be light, and from a north easterly direction through the week with little precipitation of consequence. The river would benefit from a rise in river levels and water temperature. It appears that the jet stream which influences our weather is going to remain straddled across southern France and northern Spain for the next few weeks. When it decides to move north then we should see weather systems from the Atlantic cross the country bringing warmer and wetter weather.

As the river is low and very cold salmon are not in any hurry to run the river, with the bulk of recent sport from Banchory down towards Aberdeen. I expect this pattern to continue with new fish creeping slowly upstream. As the river level is low anglers will be using floating lines with perhaps intermediate poly leaders and tube flies or larger dressed doubles. As always heed the wise counsel of your beat Ghillie who will advise where the taking lies are on the beat given the water conditions you encounter there. River Dee Ghillies are very knowledgeable and experienced and you can rely on their counsel. As always remember you work as a team together with the Ghillie often as not enduring very cold weather doing his utmost best to encourage you to persevere and cover the water effectively. Fly choice will include Black and Yellow patterns such as Posh Tosh and Maggie’s Shrimp, Gold Bodied Willie Gunn, Ally’s Shrimp, Dee Monkey and Sunray Shadow. With the clocks moving forward yesterday anglers will perhaps want to fish on in the evening.


As always there is fishing availability on the FishDee website during April. The weather looks slightly warmer for angling this week and if dedicated salmon anglers can manage a visit to the river then please do so. A 3 day break at this time of year can yield some rewards with some of the local hotels doing some fantastic Fisherman’s rates for 3 days stays or more for groups of 3 or more anglers. There is great value to be found at local hotels and remember to ask what their fisherman’s rates are when you make your booking. All anglers are being asked to have their waders and any landing nets sprayed with a mild disinfectant prior to commencing fishing. It’s a quick procedure that will help the river and prevent ingress of unwanted pathogens and non native species entering the watercourse. Please write with any news of catches or anecdotes to ken@riverdee.org so I can share this news in the weekly report and FishDee blog. Tight Lines! Copyright FishDee

Regards
KenMark Bird with a lovely conditioned salmon at Lower Crathes

Karl Simmons with a super Spring salmon from Lower Crathes

Mörrumspremiären ett svinkallt äventyr!
2013-04-02  06:54

Jag startade på pool 1. Normalt ger ju 1an massor av enkla firrar. I år var det inte så jag fick ihop 2 fiskar med ett nödrop. Några regnbågar togs men annars var det lugnt. Det kalla vädret med minusgrader i luften, 0,5 i vattnet var säkerligen hela förklaringen till det sega fisket. Eftermiddagen var bättre och totalt gav dagen hundratalet fiskar. Andra dagen fiskade Joakim Haeggman och jag några timmar från 8 an och ner. Jag tappade 2 fiskar på 8 an, Jocke 1 men fick 2 på 10 an. Det är kul med det snabba vattnet. Trotts vår och köldstela fiskar blir det OK fighter. Det här svinkalla fisket är dock bistert! Ser fram emot att kunna återkomma lite längre fram i vår då blänkarna stiger och man kan ta en öl i gräset!Nyare poster Äldre poster
November 2018 (5)
October 2018 (9)
September 2018 (2)
August 2018 (4)
July 2018 (2)
June 2018 (5)
April 2018 (2)
March 2018 (1)
January 2018 (1)
December 2017 (1)
November 2017 (2)
October 2017 (1)
September 2017 (4)
August 2017 (2)
July 2017 (4)
June 2017 (5)
May 2017 (4)
April 2017 (3)
March 2017 (4)
February 2017 (5)
January 2017 (1)
November 2016 (3)
September 2016 (8)
August 2016 (10)
July 2016 (10)
June 2016 (9)
May 2016 (6)
April 2016 (5)
March 2016 (1)
February 2016 (3)
December 2015 (3)
November 2015 (3)
October 2015 (3)
September 2015 (9)
August 2015 (13)
July 2015 (14)
June 2015 (19)
May 2015 (2)
April 2015 (4)
March 2015 (4)
February 2015 (2)
January 2015 (4)
November 2014 (2)
October 2014 (3)
September 2014 (5)
August 2014 (16)
July 2014 (41)
June 2014 (21)
May 2014 (12)
April 2014 (1)
March 2014 (2)
February 2014 (3)
January 2014 (5)
December 2013 (2)
August 2013 (2)
July 2013 (14)
June 2013 (17)
May 2013 (6)
April 2013 (17)
  »Hemväg....
  »Sista dagens fiske
  »Femte dagen!
  »D-day! ...eller G-Day!
  »Tredje dagen
  »Andra dagen!
  »Första dagen!
  »Framme i Havanna!
  »..och några schyssta flies!
  »Cuba here I Come!!!!
  »Schysst i Munchen!
  »dags för Munchen!
  »River Dee Rapport – 8 april
  »William Michael Fitzgerald
  »Första dagen Elmia!
  »River Dee Rapport – 1 april
  »Mörrumspremiären ett svinkallt äventyr!
March 2013 (12)
February 2013 (18)
January 2013 (6)
December 2012 (6)
November 2012 (3)
October 2012 (10)
September 2012 (18)
August 2012 (17)
July 2012 (12)
June 2012 (25)
May 2012 (16)
April 2012 (21)
March 2012 (17)
February 2012 (27)
January 2012 (11)
December 2011 (2)
November 2011 (7)
October 2011 (11)
September 2011 (22)
August 2011 (17)
July 2011 (13)
June 2011 (18)
May 2011 (13)
April 2011 (30)
March 2011 (27)
February 2011 (11)
January 2011 (13)